prev next

Eden Ghebreyesus

“Mijn ouders hebben voor mij de deuren geopend. De hele huidige generatie allochtonen die hier is geboren en getogen, waaronder ikzelf, heeft dezelfde mogelijkheden als de autochtone Nederlanders.”

Wij zijn in 1980 naar Nederland gekomen, maar ik heb weinig specifieke herinneringen aan onze verhuizing van Eritrea naar Nederland. Voor mij ging het eigenlijk allemaal vanzelf. Als kind ben je flexibel en pas je je snel aan in een nieuwe omgeving. Wat mij nog wèl bijstaat van die periode, is dat ik op een middag bij een vriendinnetje aan het spelen was en haar moeder meedeelde dat ik naar huis moest toen zij gingen eten. Daar stond ik wel van te kijken, bij ons thuis kon iedereen die aanwezig was gewoon aanschuiven. En het heeft duidelijk indruk gemaakt, want het is het enige dat ik me nog van die tijd kan herinneren.

Ik ben in Vlaardingen opgegroeid. Mijn klasgenoten op de kleuterschool en basisschool waren voornamelijk van Nederlandse afkomst. Er zaten nog één Turkse jongen en één Palestijns meisje in de klas. Meestal dachten mijn klasgenoten en leraren dat ik uit Suriname kwam, al was afkomst toen volgens mij veel minder een issue dan nu. Ik kan me tenminste niet herinneren dat we het er toen veel over gehad hebben.

Lees het hele verhaal in het boek ‘Generatie YEP’.

Ik heb commerciële economie aan de heao in Rotterdam gestudeerd. Mijn ouders vonden het belangrijk dat hun kinderen alle kansen aangrepen om zich te ontwikkelen. Een goede opleiding kwam daarbij op de eerste plaats. Hier in Nederland zijn mijn ouders ook gelijk aan de slag gegaan om de taal te leren. Ook al had mijn vader in Eritrea een leidinggevende functie, hier moest hij opnieuw beginnen. Mijn jongere broer en zus hebben respectievelijk bedrijfseconomie en personeel en arbeid gestudeerd aan de hbo en mijn zus heeft daarna nog sociologie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit.

 • Hyves
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google Bookmarks
 • del.icio.us
 • Digg
 • MySpace

3 Responses to “Eden Ghebreyesus”

 1. Jay zegt:

  trusted@pillspot.com” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info!!…

 2. fara zegt:

  wawa…

  prsaas@daffdvg.com” rel=”nofollow”>.…

 3. fara-6120 zegt:

  6120-wawa…

  viagra@hong.kong.price” rel=”nofollow”>.…