prev next

Mohamed Baba & Thijs Vink

“Als we samen naar een opdracht gaan, gaan we soms bewust in onze Duo Penotti-samenstelling.”

‘Of organisaties in Nederland het willen of niet, diversiteit van de samenleving is een voldongen feit en zal alleen maar zichtbaarder worden. Tegenwoordig heeft één op de vijf Nederlanders een migrantenachtergrond en over veertig jaar is dit gestegen tot één op de drie. Als bedrijven willen ondernemen en vooruit willen komen, dan zullen zij zich integraal moeten inzetten voor aansluiting met de multiculturele samenleving. Dit betekent niet alleen in personeelsbeleid, maar ook in hun bedrijfscultuur en in hun aanbod van producten en diensten. Diversiteit wordt een must om als Nederlands bedrijf succesvol te opereren. Helaas is deze visie niet vanzelfsprekend.

Vanuit onze expertise in veranderkunde en diversiteitvraagstukken zagen we de afgelopen jaren hoe organisaties in Nederland worstelen met het onderwerp diversiteit. Veel organisaties hebben in hun visie staan dat zij er zijn voor alle potentiële klanten, maar weten dat in de praktijk totaal niet waar te maken. We besloten onze kennis en ervaring die we hebben opgebouwd bij complexe verandertrajecten binnen het onderwijs, de gezondheidszorg en het openbaar bestuur op dit terrein samen te brengen en richtten YellowPoint op.

Er zijn heel veel redenen voor een bedrijf om een goed diversiteitsbeleid te hebben. Diversiteit is een strategisch vraagstuk: waar staat het bedrijf over tien jaar? Welke producten of diensten zet het af en aan welke klanten? Wij geloven dat diversiteit een grote toegevoegde waarde heeft; voor de resultaten, voor de ontwikkeling van nieuwe producten, voor nieuwe klantrelaties, voor de personele samenstelling, voor de bedrijfscultuur en voor het creatieve vermogen van organisaties. YellowPoint ziet multiculturaliteit dan ook niet als doel. Wij laten onze klanten zien hoe zij multiculturaliteit kunnen inzetten als middel om optimaal te presteren. Een middel om de dingen die een bedrijf doet, nog beter te doen.

  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Digg
  • MySpace

Comments are closed.