prev next

Suzanne Jungjohann

“Volgens onderzoek door de universiteit van Utrecht maakt werk mensen gelukkig. Het is toch mooi dat Tempo-Team daar als een van de grootste werkbemiddelaars aan kan bijdragen.”

Sinds 1995 werk ik in het HR-vak. Eerst heb ik drie jaar bij defensie gewerkt en daarna elf jaar als consultant bij PricewaterhouseCoopers en Towers Perrin, één van ’s werelds grootste adviesbureaus op het gebied van human resources. Na jaren van consultancy had ik de ambitie om zelf aan het roer van een HR-organisatie te mogen staan, om zelf actief en betrokken te zijn aan die zijde van de tafel aan wie ik zolang advies heb gegeven. Ik houd van dynamiek en mensen en deze combinatie zie je terug in de uitzendbranche. Tempo-Team is voor mij speciaal, omdat ik me vanaf het moment dat ik daar binnenstapte thuis voelde.

Met mijn bedrijfskundige achtergrond kijk ik altijd hoe HR bijdraagt aan het bedrijf en de resultaten. Natuurlijk is het van belang dat medewerkers tevreden en betrokken zijn, maar er is ook meer rendement te halen met een uitgekiend HR-beleid. HRbeleid bij Tempo-Team is tweeledig; voor vaste medewerkers en flexwerkers. Voor flexwerkers noem ik dat ‘return on flex’. Hoe kan ons bedrijf zo optimaal mogelijk met onze flexwerkers omgaan?

Ik hanteer zelf een driehoekbenadering. Onze primaire taak is allereerst het optimaal voorbereiden van onze flexwerkers. Dat gebeurt bij de intake, de introductie, maar ook door opleiding en begeleiding. Ten tweede moeten we er zorg voor dragen dat we onze klanten bewust maken van de mogelijkheden en kwaliteiten van onze flexwerkers. Als gevolg van de eerste twee stappen zal de klanttevredenheid toenemen met als resultaat een langere plaatsingsduur en een grotere klantloyaliteit. Uiteindelijk neemt hierdoor de omzet en het rendement ook toe.

Flexwerkers heb je in alle soorten en maten. Je ziet dat vooral de oudere generatie flexwerken steeds meer als vast werk zien. Ze zijn blij dat ze op hun leeftijd nog een nieuwe kans krijgen. Bij veel jongeren zie je juist dat ze steeds makkelijker van de ene naar de andere baan overstappen.

Lees het hele verhaal in het boek ‘Generatie YEP’.

  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • Digg
  • MySpace

Comments are closed.